Turen går til ….

Hvis du savner inspiration til dit næste rejsemål – hvorfor så ikke vælge noget lidt mere utraditionelt – i stedet for det oplagte valg som fx en storbyferie til Barcelona eller en fodboldtur til London?

Der er så mange spændende ting at opleve – bare i Europa – og her får du tre bud på, hvortil turen kan gå.

Oste- og ure-landet Schweiz

Schweiz er normalt mest kendt for sine skiløjper og sin særstatus ift. det europæiske samarbejde, men de har meget mere at byde på.

Er du til lækre oste, så er Schweiz et oplagt rejsemål. De fritgående køer der græsser på bjergsiderne giver en fantastisk mælk, og du finder fx lækre Emmentaler-oste flere steder i Schweiz.

En anden ting de er kendt for i Schweiz er deres færdigheder inden for lækre herreure og dameure.

Flere steder i Schweiz er der små landsbyer, hvor urmageret er det altoverskyggende og hvor der er tradition for håndværket mange år tilbage i tiden.
Det er folk, der sætter en ære i at levere høj kvalitet og ægte håndarbejde, og det er en fantastisk oplevelse, hvis du kan komme tæt på og måske kigge med, når der arbejdes med urværker.

Vild med vin i Frankrig

Er du til vin, så er det helt oplagt at tage en tur til Frankrig – og måske ikke bare en almindelig tur, men fx en tur til et af de store vinområder som eksempelvis Alsace.

Der er mange muligheder for at besøge vinslotte, hvor du kan få en rundvisning og få lov at smage den lokale drue, og der er flere rejsearrangører, der arrangerer deciderede vin-ture til Frankrig.

Udover at vinen er fantastisk – så er den også billig, så du kan ofte gøre et kup, hvis du har plads til et par gode flasker vin i bagagen på vej hjem.

Vandring i Skotland

Skotland er et ofte overset rejsemål. Udover en fantastisk pub-kultur, så byder naturen i Skotland også på noget af det smukkeste og mest naturlige, du finder i Nordeuropa.

Er du til aktiv ferie, så tag fx til West Highland Way, som byder på en masse flotte vandreruter, hvor du kan opleve det skotske højland og naturen fra første række.

Hvis du er rigtig trænet, har du måske endda mod på at bestige Skotlands højeste bjerg Ben Navis, der med sine 1.344 meter rækker godt op i landskabet.

Uanset hvor trænet du er, så byder Skotland på naturoplevelser, du bør opleve mindst én gang i livet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *