Tips til dig der skal rejse oversøisk

Vi drømmer alle om at komme væk fra hverdagens stress og jag, hvorfor det for mange kan give ny energi at komme væk til mere afslappende omgivelser.

Vi lever i en tid hvor den næste rejse ikke er længere end et par søgninger og klik væk på computeren eller smartphonen.  Måske derfor glemmer mange at tjekke ordentligt op på de seværdigheder, der er i det pågældende land de rejser til.  Nedenfor kommer der tre tips til, hvordan man forbereder sig på optimalvis inden man rejser oversøisk.

Det praktiske

Når man skifter et kontinent ud med et andet er der mange hensyn at tage, da kulturen, maden og klimaet kan være diametralt modsat hvad du er vant til.  Der er mange lande, hvor det kræver visum at komme ind, hvorfor man skal være opmærksom på at søge visum i god tid.  Dertil er det godt, at være helt dækket ind og kende sine forsikringer hvis uheldet skulle være ude og man enten bliver syg på sin rejse eller endnu værre, kommer til skade.

Hvis man rejser til et land med specielle insekter eller hvor man på forhånd ved, at hygiejnen ikke er på samme niveau som derhjemme, kan det være en god idé at blive vaccineret, således undgås farlige sygdomme. Det er nemt og bekvemt at blive vaccineret i dagens Danmark, hvor det er muligt at bestille vaccinen hos din egen læge.

Hvis du er i tvivl om priser på vacciner og sygdomme du kan få i det pågældende land ud rejser til, så kan du finde mere om vacciner, priser og potentielle sygdomme mm. på sikkervaccination.dk .

Aktiviteter

Der er skrevet mange bøger om, hvad man skal se når du besøger et nyt land. Alle lande har nogle bestemte seværdigheder, som bare er et must.  Ved rejse til et nyt land, kan det være en fordel at bruge sit netværk og høre om nogle af dem har været i der, hvis ja, så lyt til deres anbefalinger ift. aktiviteter. Det er altid godt at trække på andres erfaringer.

Det er vigtigt at gøre sig helt klart inden man rejser ud i den store verden, at prioritere hvad det er man gerne vil se i det pågældende rejseland, så man ikke står med følelsen af, at være gået glip af nogle ting når man er kommet hjem.  Derfor vil det være fordelagtigt at udarbejde en prioritetsliste sammen med dem du rejser med, så I alle får set det I ønsker. Med godt forarbejde bliver ferien endnu mere succesfuld.

Komfort på rejsen

Når du skal rejse langt vil det være en god ide at forberede sig hjemme fra. Har man enkelte eller flere stop på sin rejse. Så kan det eksempelvis være en god idé at have en pude, så du kan sove nogenlunde behageligt imens du venter i lufthavnen. Dertil vil det være en god at have noget afslappende musik eller gode bøger, så du ikke kommer til at kede dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *