Tag på skiferie i Sverige

Vinteren har for alvor taget over, hvilket nogle, på trods af sne og kulde, ser mere positivt på. Det betyder nemlig, at skisæsonen står for døren! Danskerne er blevet gladere og gladere for at tage på ski, hvilket flere statistikker viser. Undersøgelser viser yderligere, at en af de mest populære lande for danskere at tage på ski er Sverige. Som vi vil komme ind på nedenstående, er der mange gode grunde til dette. Så hvis du i øjeblikket sidder og tvivler over, hvor skiferien skal finde sted kan du med fordel læse videre.

Der findes mange steder online, hvor man kan få nogle helt fine priser på en skiferie til Sverige. Prisen afhænger naturligvis af, hvilken destination man vælger. Et godt tilbud er for eksempel det en tur til Stöten, som den Stenaline tilbyder her. Stöten er en fantastisk skidestination til alle niveauer af skiløb, hvilket betyder, at det er perfekt til en familieferie.

 

Alternativer til ski

 

Hvis man ikke er den store skiløber eller har små børn, der ikke finder det helt så underholdende at stå på pisten dagen lang, findes der typisk nogle utrolig gode alternativer i Sveriges skidestinationer. Eksempelvis kan man tage en tur i en hundeslæde i bjergene og lade sig trække rundt, som var man med i et eventyr. Dette er utrolig populært hos børnefamilier.

Der findes derudover også gode muligheder for at kælke i de svenske bjerge, hvis man ikke er skitypen. Faktisk er det langt fra umuligt at finde pister, der er dedikerede til kælkning. Det betyder at børn, måske i selskab af deres forældre, kan kælke ned af de velpræparerede pister uden af støde ind i hverken træer eller andre skiløbere.

 

Langrend

 

Er man mere til den fysisk udfordrende og lidt roligere form for skiløb, har Sverige også en perfekt natur til dette. Langrend er meget udbredt blandt de lokale svenskere, der ikke er vilde med at omgås med de mange tilrejsende, hvilket er helt forståeligt. Med langrend har man nemlig muligheden for at komme væk fra alle andre og opleve de smukke omgivelser på første hånd.

Det kan lyde besynderligt at benytte ordet i denne sammenhæng, men det at lave en ”roadtrip” i de svenske fjelde, er derudover blevet rigtig udbredt. Det foregår ved, at man medbringer bagage, som det er muligt at bære på ryggen, hvorefter man så står på sine langrendsski fra destination til destination. Det er en fantastik mulighed for at udfordre sig selv fysisk og psykisk samtidig med, at man oplever en masse. Dette kan stærkt anbefales.

 

Der findes naturligvis mange andre positive sider ved det at tage på en skiferie i lige netop Sverige, som for eksempel det simple faktum, at det ligger så tæt på Danmark. Flybilletterne kan altså fås billigt, men man har også muligheden for at droppe flyet og tage bilen. Mulighederne er mange, men alt i alt kan det altså blive en rigtig god, men samtidig billig ferie, hvis man vælger en skiferiedestination i Sverige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *