Sådan kommer du godt i gang efter en ferie

Det kan være hårdt at skulle i gang med arbejde igen efter en god ferie. Alene tanken om, at nu venter hverdagen rundt om hjørnet, kan godt suge den sidste ferieenergi, men der er heldigvis råd for, hvordan du kan komme godt i gang efter din ferie.

 

Hold dig fra arbejdet mens du er på ferie

For at kunne komme godt i gang efter din ferie, handler det om, at du har slappet helt af imens du har været væk fra arbejdet. Du må altså ikke tjekke arbejdsmails, imens du holder ferie, da det i den grad kan være med til at ødelægge en ferie.

Hvis du får koblet helt af på ferien, vil du sandsynligvis også have mere energi til at komme tilbage til jobbet bagefter.

Start let op

Start op med at tage de lette opgaver, så du kommer godt i gang, inden du starter på de større og måske også sværere opgaver. Når du først har løst et par opgaver, vil det hele virke mere overskueligt.

Vær hjemme nogle dage

Hvis du har været ude at rejse, er det en god idé at have et par dage hjemme, inden du starter arbejde igen. Med et par dage hjemme, har du god tid til at slappe af i dine vante omgivelser, inden du starter op igen.

Samtidig har du også god tid til at pakke ud og ”komme dig over” rejsen. Nogle gange sker det fx at man får en forstoppelse med hjem fra ferien, og så er det ikke sjovt hvis du skal starte direkte op igen.

Start med en kort uge

Hvis du kan planlægge det sådan, at du har første dag på arbejdet midt i ugen, vil det give en bedre start. Hvis du starter med en kort uge, kommer du hurtigere til weekenden, og det vil være mere overskueligt at komme i gang.

Kom tilbage i en god rutine

Når du starter op igen efter ferien, er det enormt vigtigt, at du hurtigt kommer i gang med en god rutine, så hverdagen kommer godt i gang.

Det gælder både søvn, mad og arbejdsrutine. Det er altafgørende for dit arbejde, at du får sovet godt, men i ferien bliver ens søvnrytme ofte forandret. Start derfor efter ferien med at få styr på din søvnrytme, så du ikke kommer træt på arbejde.

Det gælder samtidig også om at få startet nogle gode kostvaner, kosten er vores brændstof og det er derfor vigtigt at få det rigtige at spise. I ferien får vi ofte en is ekstra, men efter ferien gæler det om at komme tilbage til at spise godt.

Det er også vigtigt at få startet en god arbejdsrutine. Husk fx at få holdt nogle små pauser i løbet af dagen, så du ikke kører sig selv helt flad til at starte med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *