Sådan forbereder du dig, hvis du skal rejse væk i lang tid – 5 simple skridt

Dengang jeg tog beslutningen om at rejse væk i længere tid, havde jeg sådan set ingen idé om, hvad der var i vente. Det eneste jeg vidste var at jeg ikke længere var glad for mit 9-17 job, og rigtig gerne ville ud og opleve verden.

Hvis du drømmer om at rejse og opleve verden, men en 10-dages tur ikke helt er nok, kan du her få mine erfaringer og tips til, hvordan du bedst forbereder dig til en meget længere rejse, verden rundt.

1.      Planlæg hvor du vil rejse hen og hvordan du vil rejse

Helt til at starte med, er det en meget god idé at finde ud af, hvordan du gerne vil rejse rundt, for der er mange muligheder. Vil du f.eks. arbejde mens du rejser og vil du bo på hotel eller hostel? Der er mange ting at overveje, og de næste skridt på denne liste bliver meget mere overskuelige, hvis du har en plan for dette.

Dernæst skal du tage stilling til, hvor i verden du gerne vil rejse hen. Her hjalp det mig meget at lave en prioriteret liste, så jeg nemmere kunne vælge og vrage, når der opstod uventede situationer undervejs.

2.      Lav et budget

Hvis du i første skridt af din planlægning, nåede frem til, at du har det bedst når du bor på hotel, er der måske ikke så meget plads i økonomien til at rejse for meget rundt. Hvis du derimod har det fint med at bo på hostel, vil der unægtelig være mere plads i dit budget til at opleve andre ting.

Udover prisen for indlogering, skal dit budget også indeholde omkostninger til transport, – mad, – vaccinationer og en lille buffer til uforudsete udgifter.

Med dette budget kan du nu også nemmere vælge og vrage mellem din prioriterede liste, som du lavede før.

3.      Overvej dit job

At sige sit arbejde op, er ikke noget alle lige er i stand til. Undersøg om det er en mulighed at arbejde ”hjemmefra” eller hør om du kan få orlov.

Hvis du ikke kan få lov til at arbejde hjemmefra på din rejse, kan det være du skal overveje muligheder for andre indtægter. Hvis du planlægger at sige dit arbejde op for at rejse i meget lang tid, kan du med en god boligadvokat i Jylland, sælge dit hus, og starte på en frisk når/hvis du kommer hjem igen. Så er der lidt flere penge at rutte rundt med i hvert fald.

4.      Gør klar til afrejse

Find ud af, hvad du skal have med dig hjemmefra. Mangler du nogle essentielle ting, som skal købes på forhånd? Lav en liste over det, og pak det. Book de første flybilletter og ophold, for det er sjældent særligt fedt at skulle finde et sted at bo, når du ankommer til din destination efter en lang flyvetur og med jetlag.

Når du har styr på disse ting, kan du med ro i sjælen rejse ud og opleve verden uden at skulle bekymre dig om det du forlader herhjemme.

God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *