Sådan finder du en billig dykkerrejse

Der er et utal af udbydere, når det kommer til billige dykkerferier. Der er snart ikke det rejsebureau eller den danske dykkerforretning, som ikke med sikkerhed vil kunne sælge dig en velkoordineret og sirligt planlagt dykkerferie.

Spørgsmål er, om det virkelig er fordelagtigt for dig, at købe det hele pre-booket hjemmefra. Hvad jeg med sikkerhed kan sige er, at det hvertfald ikke bliver den billigste dykkerrejse du kommer på der.

Omvendt er der selvfølgelig også en afvejning mellem roen og sikkerheden i, at det hele er booket, arrangeret, planlagt, timet og tilrettelagt. Du kan med ro i sindet stole på, at det nok skal blive en god og fornøjelig oplevelse.

Billig bliver den dog ikke – nødvendigvis.

Hvordan finder du så den billige dykkerrejser?

Mit bedste bud er, at du skal gøre et par ting op med dig selv ift. din rejse. Disse ting er afgørende for, hvad jeg vil anbefale dig at vælge ift. at få en billig dykkerrejse.

Først skal du afgøre, hvor længe du vil være afsted og hvor meget du reelt vil dykke. Er det over eller under eks. 10 dyk? Og er dyk det eneste du tager afsted for?

Derudover skal du også have afgjort, hvad du ønsker at dykke efter. Det gør det dog mere tricky.

Med det sagt, så vil jeg anbefale dig, der ikke har lyst til flere end 10 dyk, at tage et lokalt sted i Europa en sommer. Det er en billigere transportmæssig tur. Så på trods af, at dykkene generelt næsten kan løbe op i det dobbelte, så er det hurtigt sparet ind på transport omkostninger.

Skal du dog omvendt dykker over 20 dyk på turen, så vil jeg anbefale dig enten Mexico eller Thailand. Mexico har over en bred kam nogle af de absolut billigste dykkersteder. I Thailand finder du dog asiens billigste Open Water certifikat kursus på Koh Thao (beliggende nord for den lidt større lufthavns-ø Koh Samui).

En smagssag

Som med enhver dykkerrejse, så er der meget mere, oftest, i rejsen end ”bare” dykkene. Derudover har du med alt sandsynlighed også nogle præferencer for det farvand eller dyreliv du ønsker at se. Det kan altså være vidt forskelligt, hvilke områder ud reelt kigger efter.

Generelt vil mit råd dog være – hvis du leder efter en billig dykkerferie – at booke rejsen selv og bestille dykkene ved ankomst. Undersøg dog gerne på forhånd, om området har flere dykkerressorts – det presser oftest priserne længere ned til fordel for dig.

NB: Når du tager på dykkerferier, så skal du lige huske ikke at medbringe din dykkerkniv ombord på flyveren. Det er bare så dyrt at skulle anskaffe sig en ny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *