Sådan får du den ultimative skiferie

Den første vintermåned er godt i gang, og det betyder, at startskuddet for skisæsonen har lydt. Det er derfor tid til at planlægge din skiferie, hvis du har planer om et par dage på pisterne i år. I denne artikel har vi samlet et par tips, til hvordan du får den ultimative skiferie.

Find en destination der passer til dig

Når du skal planlægge den perfekte skiferie, gælder det om at finde en destination, der passer til dig. Hvis du er ny på ski, eller skal have børnene med, er det en fordel at finde en skidestination der har gode pister til nybegynderen.

Alle skisteder har et par pister, der passer til nybegynderen, men ved nogle steder er der ekstra gode muligheder for dig der skal prøve kræfter med ski for første gang, eller som måske kun har stået på ski en enkelt gang før. En god destination til dig, der gerne vil have mange pister til nybegynderen er Trysil, der ligger i Norge.

På samme måde kan du finde gode skidestinationer til dig der er mere erfaren og derfor søger mere udfordring på skituren. Der kan du fx tage til Val d’Isère, der ligger i Frankrig og har mange pister, hvor selv den mest erfarne skiløber bliver udfordret.

Hvis du er til langrendsski, er der også gode muligheder for at finde destinationer med langrendsruter, hvor du kan nyde en flot natur. Der kan du fx tage til Stöten, der også ligger i Sverige.

Få styr på alt det praktiske

Når du har styr på hvor skituren skal gå hen, handler det om at få styr på alle de praktiske foranstaltninger, der er i forbindelse med en rejse.

Når du skal på skiferie er der lidt ekstra praktiske ting, da det kræver lidt forskellige skiudstyr, for at få et par gode dage på pisterne. I forbindelse med skiudstyr skal du både have styr på skitøj, skihjelm, skistøvler og selvfølgelig selve skiene, og der er derfor meget allerede der, som der skal være styr på.

I forbindelse med skiudstyret skal du tage stilling til, om du vil leje det ved skidestinationen eller købe dit helt eget udstyr, som du skal have med hjemmefra. Det er som regel bedst at købe skitøj, men leje selve skiene ved skidestination. Hvis du fx flyver til din skidestination koster det ekstra at have ski med, og det kan derfor sjældent betale sig at købe sine egne ski.

Når du har styr på det almindelige skiudstyr er der en ekstra ting, som er god at overveje som kvinde. Til skituren kan det nemlig være en fordel at benytte sig af en menstruationskop, for at få de bedste muligheder for en god skitur. Det skyldes at du kan nøjes med at skifte en menstruationskop 1-2 gange om dagen, og det er derfor praktisk, når du står på ski. Du kan læse mere om menstruationskopper ved at klikke her.

 

Fly, bil, tog eller bus?

Det sidste, som  du skal overveje i forbindelse med din skitur er hvilken transportform du gerne vil benytte dig af.

Hvis du fx skal have børnene med på skituren, er det nogle gange en fordel at tage bilen, fx til en skidestination i Sverige.

Men hvis du ikke skal have så meget udstyr med hjemmefra, er det oftest nemmest at flyve, da det er den hurtigste transportform, og dermed giver dig mulighed for hurtigt at komme frem til nogle spændende skisteder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *