Rejs mere og formindsk stress i hverdagen

Med en travl hverdag følger ofte stress og jag, som ikke kun har en effekt på vores psykiske helbred men også på vores fysiske.

De fleste har til hverdag specifikke gøremål der skal nås både på arbejdet og i privatlivet, og i vores stræben efter at være effektive og produktive hver dag, kan vi have en tendens til – utilsigtet – at efterlade en negativ effekt på vores krop og sind.

For at undgå dette så vidt muligt, er det derfor vigtigt at tage en pause fra den rutinerede hverdag, og den mest optimale måde er at tage på ferie i nye omgivelser.

Se og oplev

En god måde at slippe af med hverdagens stress på er ved at opholde dig selv i nye omgivelser. Ved at opholde dig i uvante omgivelser, giver du nemlig din krop og dit sind mulighed for at slappe af.

Kom derfor ud og se og oplev nye ting på din ferie, for selvom hotellet og poolen er gode steder at slappe af, og det kan være fristende ikke at forlade hotellet, er det noget helt andet at komme udenfor.

Ikke kun den friske luft, men også dét faktum, at du ser og oplever noget nyt, giver et friskt pust. Vores hjerne og krop er nemlig så vant til rutinen, at det gør det svært at slappe af, og skaber du også en rutine ved at blive på hotellet og ved poolen eller tage de samme steder hen, bryder du ikke mønstret.

Sørg derfor for at skabe diversitet på din ferie, og optimer udbyttet af din ferie, så du kommer hjem med fornyet energi.

Forkæl dig selv

Når man tager på ferie, er det oftest for at skabe nye minder. I en rutinepræget hverdag, er det meste planlagt i forvejen, og der er ikke meget plads til spontanitet.

En ferie derimod har plads til det hele, og er en luksusting. Husk derfor at forkæle dig selv på alle måder, idet gode oplevelser også bidrager til at hjælpe din krop og din hjerne med at slappe af.

Enhver har sin egen idé om hvad forkælelse betyder. Det kan være at tage på shopping i et nyt land, og forkæle sig selv med nyt tøj, en taske, nogle flotte sko eller lignende.

Det kan også være, at forkælelse for dig betyder lækker mad på fine restauranter, spaophold, kropsterapi, afslapning på stranden eller noget helt andet.

Uanset hvordan du fortolker ordet forkælelse og hvad du lægger i det, er det vigtigt at fokusere på dig selv, og forkæle dig selv.

I hverdagens travlhed kan man nemlig ofte have tendens til at drage fokus væk fra sig selv og i stedet fokusere på dagens gøremål, og en ferie er derfor den perfekte undskyldning for at kunne forkæle sig selv, idet du her har al tiden til at fokusere på dig selv og dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *