Planlæg din ferie bedre med 3 simple råd

Efterårssæsonen er for alvor i gang og snart bliver det vinter, hvor frostgrader og grå dage hurtigt bliver hverdag. Vejret er kendt for at have en enorm betydning for os danskere, som i større grad år for år valfarter sydpå i jagten efter lidt solskin og kolde drinks ved poolen. Men det er ofte impulsive beslutninger, der er en medvirkende faktor til at vi pludseligt vælger at tage på ferie, når vejret bliver dårligere i en længere periode. Og midt i disse hurtige beslutninger glemmer vi ofte at planlægge, hvad det egentlig er vi gerne vil se og opleve på ferien, som man jo har rejst flere tusinde kilometer for at være på.

Derfor bør vi måske overveje at blive bedre til at strukturere og disponere over vores dyrebare tid inden vi sætter os ind i flyet på vej mod den valgte destination. For oftest er det ikke mere end en uges tid, som vi har mulighed for at være afsted og det er jo næsten ærgerligt, hvis ikke man får set eller overhovedet er klar over, hvilke spændende seværdigheder og gode restauranter m.m. der er i nærheden af sit hotel. Denne korte artikel vil derfor give 3 små bud på, hvad du selv kan gøre for bedre at kunne disponere og bruge din tid effektivt, når du skal ud og rejse.

Lav din research

Sæt dig ned et par timer inden du skal afsted sammen med dem dine rejsepartnere, og tag hver især jeres bærbar eller tablet frem og søg på forskellige keywords på Google efterfulgt af den by i skal være i. Keywords kan f.eks. være “mad”, “seværdigheder”, “aktiviteter” eller “bademuligheder”. Man kan også benytte såkaldte longtails, som er sammensatte sætninger med indeholdende keywords. Det kunne f.eks. være “hvad kan man opleve i Rom”, “de bedste attraktioner i Barcelona” osv. Dette kan med rette også gøres på engelsk, da det vil give endnu flere resultater og informationer at bladre igennem i sin søgning. Efter i hver især har søgt på forskellige ting og fundet nogle seværdigheder eller aktiviteter i synes er interessante, så skriver i dem ned på en notesblok eller i et word-dokument. Derefter skal i bruge mindst en halv til en hel time på at diskutere hinandens forslag og beslutte, hvilke der er mest enighed om at se eller evt. lade hinanden vælge 1-2 ting, som besluttes i skal opleve på turen (alt afhængigt af ressourcer og tid naturligvis). Det er herefter en god ide at booke nogle af de planlagte begivenheder hjemmefra, så man har en klar plan for, hvornår og hvad de forskellige ting koster. Med det sagt er der da også flere ting man først bør bestille, når man er nede på lokationen, så man stadig bevarer noget af sin frihed og muligheden for at kunne vælge impulsive tiltag eller slappe helt af på hotellet.

Hold styr på tiden!

Et andet råd er at sørge for at have styr på tiden, hvor man bl.a. bør have et ur med sig rundt, når man er i udlandet. For ofte løber tiden fra folk, når de er ude at shoppe ligegyldige brugsvarer i store indkøbscentrene eller når de ligger 8 timer ved poolen hver eneste dag. Selvfølgelig er dette ikke lige så nødvendigt, hvis det netop er hensigten med ferien kun at slappe af og shoppe, men hvis du gerne vil nå at opleve en masse forskellige ting er det en rigtig god ide at sætte et fast klokkeslæt, når i skal videre. I kan evt. skrive jeres forventet tidsforbrug ned, til de aktiviteter i gerne vil lave på ferien i det samme dokument som nævnt tidligere inden i skal afsted. Det giver en lille forventning om og en bedre plan for, hvornår i skal videre fra en aktivitet og hvor længe i skal bruge på at ligge ved poolen osv. Man behøver naturligvis ikke at følge denne tidsplan punktligt, men det er ret god ide at lave interne aftaler og forventningsafstemninger om, hvor meget tid i skal bruge på de forskellige aktiviteter på ferien! Mangler du et lækkert ur at tage med på din rejse kan jeg klart anbefale et hurtigt kig på Ditur.dk, som har et af Danmarks største online udvalg af ure til både mænd og kvinder, der er perfekte til en rejse! Her kan du se et link til deres hjemmeside og selv tjekke dem ud: Ditur.dk

Læg et budget

Den her siger næsten sig selv! Det er selvfølgelig altid smart at lægge et forventet budget inden man tager på ferie, så man har en lille ide om, hvor meget det hele kommer til at koste og om der evt. er noget af det man gerne vil opleve der bliver for dyrt til at det kan betale sig. Budgettet kan naturligvis let overskrides, men det er altid dejligt at have en forestilling om, hvad de forskellige ting koster og så sørger det faktisk også for, at man laver en god research inden man tager afsted!

Jeg håber du kunne bruge nogle nogle af rådene til planlægge din næste ferie endnu bedre. God rejselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *