Pas på elektronikken ombord på flyet

Når vi skal op at flyve, så er der en masse regler, der måske ikke giver så megen mening for os. Knive og skydevåben er måske ganske logiske ting, man ikke må medbringe, da de kan bruges som våben. Men hvorfor er man så sarte, når det kommer til elektronik?

For ganske få år siden var der en helt klokkeklar regel, om at det meste elektronik skulle være slukket under start og landing. Dette var fordi at man i flere tilfælde havde opdaget, at folks mobiltelefoner kunne forstyrre kommunikationen i flyene eller på anden måde lave ballade. Så man sikrede sig ved simpelthen at bede alle om at slukke mobiltelefoner.

 

Forskellige regler hos de forskellige selskaber

I dag har de fleste selskaber en noget mere rolig holdning, da det ikke længere er noget udbredt problem med signalforstyrrelser. Men der visse steder, hvor man ikke rigtigt har fulgt med tiden og derfor stadig håndhæver reglerne om at alle kommunikationsenheder skal være slukket.

Der er stadig regler for brug af elektronik. F.eks. frabeder de fleste selskaber sig at man benytter hovedtelefoner under instruktion om sikkerheden, da man mener at det er nødvendig viden i et nødstilfælde. Man kan ganske vist læse det hele i folderen i stoleryggen, men de vil gerne have at man følger med. Så er selskabet i hvert fald dækket ind.

Men generelt er der blevet lempet på reglerne, så man nu må benytte det meste elektronik ombord på flyet.

 

Dette bør du være opmærksom på

Der er stadig nogle ting, der kan skabe gener, men det er oftere for den enkelte passager og ikke for andre. Hvis man benytter høreapparat, så kan man stadig opleve forskellige gener, når man skal op at flyve. Dette kan både være fordi man får propper i ørerne under start og landing, men også fordi der er en vis baggrundsstøj i flyet.

Heldigvis er der mange nyere høreapparater, som kan filtrere denne støj fra, så man stadig vil kunne føre en ganske almindelig samtale under flyveturen. Har du brug for inspiration eller information, kan du se mere her.

Da visse høreapparater i dag er helt trådløse og går i direkte forbindelse med ens mobiltelefon, bør man nok informere flypersonalet om dette, eller i hvert fald spørge hvis man er i tvivl. Det kunne jo være en af de ting, som man stadig ikke må benytte. I sådanne tilfælde er der desværre ikke andet for, end at man må tage apparatet ud og undvære samtaler under flyveturen.

Dette burde man dog ikke opleve i de store internationale selskaber, der har opdateret deres politik om elektronik ombord på flyene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *