Oplev den græske ferieperle Chania på Kreta

Flere og flere danskere vælger hyggelige Chania som feriemål, når charterrejsen går til den populære græske ferieø Kreta. Det er ikke uden grund, at øens hovedby med cirka 70.000 indbyggere tiltrækker mange forventningsfulde turister år efter år.

Chania ligger på Kretas vestlige kyst og giver mulighed for at kombinere by- og badeferie. Desuden giver byens geografiske placering god mulighed for at besøge en række af øens andre attraktioner og seværdigheder uden at skulle køre alt for langt – eksempelvis den imponerende Samaria-kløften.

Byen er opdelt i to bydele. Chanias gamle bydel som centrerer sig om det hyggelige havneområde, mens det ”moderne” Chania strækker sig ind i landet.

Østens Venedig

Chania kaldes også Østens Venedig. Det skyldes, at Chanias maleriske havn, hvorfra en stor del af byens gamle bydel udspringer, blev bygget af venetianske købmænd i 1500-tallet, hvor Venedig i en lang årrække herskede over Kreta. Det siges, at man har ikke været på Kreta, hvis man ikke har besøgt havnen i Chania.

Det er i dag et fantastisk område med en dejlig havnepromenade og hyggelige gader fyldt med café- og butiksliv, restauranter, biografer, diskoteker, museer og klassiske venetianske husfacader. Et område som kan give dig fornemmelsen af at være på ferie i Venedig.

Det er også her i de venetianske kvarterer, at du finder byens kendte fyrtårn og borg. Markedsbygningen ligger også i den gamle bydel. Her kan du købe alt fra frugt, grønt og frisk fisk til lædervarer og krydderurter.

Det kan anbefales at gå på opdagelse i kvartererne Topanas, Evraiki og Kastelli.

Det moderne Chania

Bevæger du dig udenfor den gamle bydel, vil du opleve et mere moderne Grækenland med moderne restauranter, butikker, torve og grønne parker, hvor både trætte børne- og voksenfødder kan få et velfortjent hvil.

Det er også i den nye bydel, at du vil opleve mest natteliv, da området byder på mange natklubber, diskoteker og loungebarer, som tiltrækker mange festglade unge turister.

Chanias strande

Stranden er en vigtig del af enhver charterferie – og i Chania bliver du ikke skuffet. De bedste strande finder du vest for byen. Blandt andet kan Neo Chora-stranden varmt anbefales til både børn og voksne. Her er rigtig fin sandstrand og du skal ret langt ud, før vandet bliver dybt.

I og omkring Chania findes der dog også en række stenede sandstrande, hvor vandet relativt hurtigt bliver dybt og derfor ikke er særligt børnevenlige.

Værk opmærksom på at du de fleste steder skal betale for leje af både parasol og solseng.

Lufthavnen i Chania

Langt de fleste turister på Kreta lander i Chanias internationale lufthavn. Hvis der ikke er inkluderet transfer i din rejse, er der ingen grund til bekymring. Det tager cirka 25 minutter i bil/taxi at køre til Chania by – og der er også gode busforbindelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *