Kosmetik i håndbagagen – Hvordan er reglerne?

Det evige spørgsmål, som altid dukker op, når folk skal ud og flyve er, hvad må vi have med i håndbagagen?

Rigtig mange har svært ved at finde rundt i reglerne for, hvad du må have med, og hvad du ikke må have med. Og har du noget med, som ikke er lovligt, bliver det konfiskeret og sendt til destruktion, dvs du får det ikke igen!

Derfor gennemgår vi her, hvad du må og ikke må have i din bagage, når du skal ud og flyve!

Håndbagage vs indchecket bagage

Der findes to typer af bagage, nemlig håndbagage, som er det du har med ind i flyet, og som du kan bruge på selve flyveturen, og så indchecket bagage, som er din kuffert, som ligger i flyets lastrum, som du først får udleveret, når du er fremme.

Indchecket eller indskreven bagage er der ikke de store regler omkring, fordi du ikke kan tilgå dine ting. Du må dog ikke have våben, ulovlige dyr osv med, men det er typisk heller ikke denne type af produkter, som du vil tage med på din rejse.

Reglerne om bagage gælder derfor primært håndbagagen, som du har med ind i flyet.

Regler for kosmetik i håndbagagen

Hvilket kosmetik må du have med i håndbagagen, tænker du så sikkert?

Efter 11. September 2001 er der blevet strammet meget op på loven i forhold til bagage. Derfor er der også en lang række krav, som du skal overholde, hvis du vil undgå, at dine ting bliver konfiskeret.

  1. Væsker og flydende produkter må kun medbringes i beholdere/emballager, som max kan indeholde 100 ml, 1 dl eller 100 gram. Alt over er ikke lovligt!
  2. Alle dine kosmetikprodukter skal kunne være i en 1-liters gennemsigtig plastiskpose. Og det er max en pose pr rejsende!
  3. Din bagage må ikke indeholde skarpe genstande, så som barberblade, sakse, negleklipper eller andet, som kan bruges som våben
  4. Husk dine produkter skal være i original emballage med labels, etiketter og ingredienslister, ellers er det ikke lovligt. Du kan altså ikke omfylde dine kosmetikprodukter, og tro, at du bare kan tage disse med i stedet

Hvis du søger for at overholde ovenstående, skulle du ikke få problemer i lufthavnen, næste gang du skal ud og rejse. Men tager du for store produkter med i håndbagagen, skal du forberede dig på, at de bliver konfiskeret, og det vil være en skam, hvis du har en dyr creme, parfume eller andet med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *