Guide til rejsen – fra bestilling til afrejse

Når man skal ud og rejse, er det oftest noget, man har set frem til i længere tid. Derfor vil det være super ærgerligt, hvis noget gik galt på turen, som nemt kunne have været undgået. Vi giver derfor nogle tips til, hvordan du forbereder dig bedst til rejsen – fra selve pakningen og helt frem til afrejse.


Forny dit pas

Noget, der er helt essentielt, når du skal ud og rejse, er passet. Men det er ikke os alle, der rejser så mange gange om året, hvorfor det er sjældent, at man lige får tjekket datoen i passet for at se, om passet stadig er gyldigt.

Derfor er det en god idé at tjekke sit pas, lige så snart man bestiller rejsen. Hvis man skal have lavet et nyt pas, kan det nemlig tage flere uger at få det lavet og leveret – og det ville være ærgerligt, hvis det skulle være det, der skulle forhindre en i at tage af sted.
 

Tjek rejseplanen

Mange benytter sig af bus, tog eller metro, når de skal ud til lufthavnen, for ikke at skulle betale i dyre domme, for at have bilen stående parkeret i lufthavnen.

Men bare fordi de offentlige transportmidler normalt fungerer og kører efter tidsplanen, kan der hurtigt opstå ændringer. Det er derfor vigtigt at tjekke rejseplanen dagen før, du skal afsted, så du er forberedt, hvis der skulle opstå problemer og har mulighed for at finde på en alternativ løsning.
 

Pak i god tid

Vi har alle prøvet at stå dagen før og stresse over, at kufferten skal pakkes, og man vrider hjernen for at sikre sig, at man ikke har glemt noget.

Men al den panik i sidste øjeblik kan nemt undgås. En af de ting, man kan gøre for at hjælpe sig selv, er ved at lave en pakkeliste i ugen op til rejsen. På den måde er du også sikker på, at du får husket alt samtidigt med, at du kan pakke nogle af de ting, du ikke normalt bruger i hverdagen, i løbet af ugen.

Det kan gøre, at du slipper for at stå last minute med et værelse rodet til med sko og tøj og med en kuffert med alt for mange ting, du ikke skal bruge men samtidigt uden nogle af de helt essentielle.

Pakkelisten giver dig også et overblik over, hvad der rent faktisk skal i kufferten, og hvad der i stedet skal puttes i håndbagagen, hvilket fører os frem til næste punkt.

 
Medbring disse ting i håndbagagen

Der er ikke noget værre end at sidde i et fly og fryse i flere timer – eller at komme frem til lufthavnen i udlandet og få at vide, at ens kuffert ikke er med, og du tænker straks over alle de værdigenstande og uundværlige ting, du lagde i kufferten.

Derfor kan det være smart, inden du pakker kufferten helt færdig, at tænke over, hvad der ikke kan erstattes i tilfælde af kufferten skulle forsvinde. Det er ofte en god idé at putte elektronik, penge og smykker i håndbagagen – og hvis der samtidigt er nogle ting, du ikke kan undvære på din ferie, skal de også over i håndbagagen.
 

Personliggør din bagage

Det kan være lidt pinligt at tage 2-3 kufferter af transportbåndet, før du finder din egen sorte kuffert. Der er heldigvis nemme måder, hvorpå du hurtigt kan genkende din kuffert uden nødvendigvis at skulle købe dig en kuffert i pink.

Det kan i sådan en situation være klogt at putte et bånd, klistermærke eller noget lignende på din bagage – så sikrer du også, at ingen andre løber afsted med din ved en fejl.
Der er mange ting at huske på, inden man skal ud og rejse, og for at gøre det lettest for dig selv, kan disse tips hjælpe dig godt på vej, så du får en skøn og problemfri rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *