God ferie, virksomhedsejer

Ferier er ofte noget af det bedste for de fleste, men for mange virksomhedsejere, især ejere af mindre virksomhedere, kan ferien ofte også være en hovedpine. For hvem besvarer mails, ordre, håndterer dine opgaver osv. når du er på ferie? Ferier kan for mange virksomhedsejere være lig mindre afslapning end hvis man blot var lønmodtager.

Hos Debito inkasso elsker vi iværksættere, selvstændige og virksomhedsejere, og vi har her samlet 5 gode råd om virksomhedens økonomi, du som virksomhedsejer bør gøre inden du tager på ferie – og forhåbentlig får en mindre stresset ferie.

Step 1:

Få styr på jeres udestående fra dårlige betalere inden du tager på ferie.

De fleste har desværre ikke et godt overblik over deres udestående i løbet af året, et faktum der desværre også gør sig gældende inden ferien. Sørg derfor inden du tager på ferie at aftal med jeres bogholder, at få sendt en liste med alle jeres skyldnere. På den måde ved du hvordan jeres likviditet ser ud, inden du tager på ferie.

Step 2:

Tag aktion på jeres dårlige betalere inden du tager på ferie.

Mange er ofte langsomme om at få gjort noget ved sine dårlige betalere og rigtig mange advokater, inkassofirmaer og inkassoadvokater oplever da også ofte nedgang i sager sendt til inkasso før, under og efter ferier.

Vores råd er dog at få igangsat de sager der er behov for skal sendes til inkasso, så vil et inkassofirma eller en inkassoadvokat kunne håndtere jeres restancer imens du er væk. Så kan du forhåbentlig komme hjem til flere penge på kontoen.

Step 3:

Meld inkassofirmaet eller advokaten hvornår du er på ferie. Mange inkassosager, går heldigvis sin gang og advokaten eller dit inkassofirma har ofte ikke de store spørgsmål til den sag du har sendt til inkasso. Men fra tid til anden vil der være behov for at kunne kommunikere omkring en sag. Det kan være hvis debitor ikke er enig i kravet, du ikke har sendt inkassovarsel eller rykkerskrivelse eller lignende. Meld derfor gerne din advokat eller inkassovirksomhed hvornår du holder ferie, og at du ikke er til at kontakte i den givende periode, såfremt der måtte være spørgsmål til en sag.

Step 4:

Sørg for at betal jeres indgående regninger inden ferien – også dem der skal betales under ferien. Derved undgår i selv inkasso og yderligere omkostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *