Før, imens og efter den gode ferie

Mange tænker kun på perioden under en ferie. Men faktum er, at en ferie er en treenighed mellem før turen, under turen og efter turen. Hvis du skal have den rigtige fede ferie, er det vigtigt, at alle tre ting spiller. Det giver vi dig gode råd til her.

Før turen

Denne periode inden den store ferie handler om at planlægge og forventningsafstemme. Det giver sig selv, at planlægningen helst skal finde sted i god tid, så man ikke lige pludselig ender med at stresse over det hele.

Du skal derfor være i god tid med at finde den rigtige destination og de rigtige billetter. Det bliver både billigere og bedre, hvis du ikke venter med at bestille i allersidste øjeblik.

Derudover skal du helst være i god tid med at pakke. Mange tror, at de kan pakke i sidste øjeblik og slippe afsted med det, men det er altså svært, hvis det er en omfattende tur, du skal på. Her vil du flere gange end ikke finde ud af, at du mangler et eller andet, som du skulle have købt tidligere, eller at du har glemt noget, når du så kommer hen til destinationen.

I stedet bør du så småt begynde at pakke i god tid, så du hurtigt finder ud af, hvis du eksempelvis ikke har mere af din natcreme tilbage, eller at din barbermaskine ikke længere virker. At pakke tidligere giver dig også mulighed for at komme i tanke om det, hvis der er noget, du har glemt at pakke.

Den sidste ting var at forventningsafstemme. Alle kender til fænomenet, hvor man har hørt så meget godt om en film, og man så ender med at blive skuffet fordi forventningerne simpelthen var for store. Det samme kan sagtens gøre sig gældende for den længe ventede ferie. Derfor skal du så vidt muligt prøve at holde forventningerne nede.

Under turen

Hvis forarbejdet er gjort godt, har du de bedste forudsætninger for den fede tur. Derfor handler denne periode bare om at nyde til fulde det, at du er ude og rejse. Underligt nok kan man nogle gange glemme virkelig at værdsætte noget godt, når det sker og så fortryde, at man ikke har nydt det nok. Du skal simpelthen have den rette indstilling til, hvad der sker lige nu.

Efter turen

Denne periode handler om at fordøje det hele og ikke blive alt for ked af det, når man kommer hjem. Det man skal huske under denne periode er, at gode minder nærmest er ligeså meget værd, som rent faktisk at være i øjeblikket. Gode minde er noget, du kan gemme for evigt. Tænk tilbage med glæde på dengang, du havde den perfekte ferie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *