Flyt til udlandet og få dit livs oplevelse

Om du så er nyuddannet, eller fuldkommen etableret med baby, job og vovse, bør ALLE prøve at flytte til udlandet, mindst én gang i livet. Vi guider dig til, hvordan og hvorfor, du burde flytte til udlandet, i hvert fald for en stund.

Udvid din horisont

Er du typen som altid har boet i lille trygge Danmark? Så er det måske på tide at du ”flyver fra reden” og udvider din horisont. At flytte til et andet land, kan være med til danne dig, på rigtig mange måder. Danmark er kendt som et af de mest socialt lige lande i verden. Vi har vores velfærdssamfund og et sikkerhedsnet, som kan gribe en, hvis alting ikke lige går som man havde håbet. Vi er derfor også kåret som et af de lande i verden, hvor folk er lykkeligst. Derfor giver det da god mening, at blive boende.

Det er også derfor, at det giver god mening at flytte ud, for en stund. Kun få lande, kan sammenlignes med Danmark. Det er derfor Danmark som er undtagelsen, mens i den resterende verden, ligner landene mere hinanden. Du skal hive rødderne ud, og flytte fordi;

  1. Du lærer så meget om dig selv, og andre lande, ved at flytte ud.
  2. Det er en verden til forskel at flytte til et andet land, fremfor bare at være på ferie.
  3. Du lærer dig selv at kende, på en helt anden måde, da du bliver udfordret på så mange måder.
  4. Du får nye bekendtskaber, og lærer om nye kulturer og samfundsstrukturer.
  5. Du finder måske ud af, at du hellere vil bo i udlandet, end i Danmark.
  6. Du får rigtig meget tid, til at prøve nye oplevelser.

Det praktiske

Når du vælger at flytte til udlandet, er det noget så praktisk og simpelt som at pakke og finde et nyt hjem, som sikkert er med til at afholde dig fra at tage springet. Det du skal huske, er at, hvis nu at du fortryder og ønsker at flytte hjem igen, er det helt klart en mulighed. Men du finder kun ud af det, ved at prøve. Man kan jo sige, at det kan være din måde, at lære, om du overhovedet kan trives i udlandet på.

  1. Du skal melde dig som ”udrejst” i CPR-registeret og det gør du, ved at kontakte den kommune du bor i.
  2. Overvej om du vil leje din bolig ud, eller om du vil sælge. Det er en rigtig god idé at anskaffe sig en dygtig boligadvokat, hvis du vælger at sælge. En dygtig boligadvokat tager sig af alt papirarbejdet, og sørger for at du får solgt din bolig til dens retmæssige værdi. Læs mere om dygtige boligadvokater, her.
  3. Som fortsat dansk statsborger har du ret og mulighed for akut behandling i Danmark, hvis du kommer ud for en ulykke eller bliver ramt af sygdom. Det er derfor en god idé at forblive dansk statsborger, da du dermed, stadig har ret til at bruge velfærdssystemet.    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *