Flyforsinkelser – kend dine rettigheder

Har du prøvet at stå i lufthavnen og vente på et fly, der ikke fløj til tiden? Det har de fleste, men langt de færreste kender deres rettigheder, når det sker. Det er frustrerende at stå i en situation, hvor et fly er forsinket. Især fordi vi ofte flyver, fordi vi skal noget vigtigt; på forretningsrejse, på ferie eller hjem igen. Situationen kan dog gøres mindre frustrerende, hvis du kender dine rettigheder, så du kan gøre brug af dem. Herunder kan du læse meget mere om dine rettigheder ved flyforsinkelser, så du ved, hvad du skal gøre, næste gang du står i lufthavnen og venter på dit forsinkede fly.

Forskellige rettigheder ved aflysning og forsinkelse

Hvis dit fly bliver aflyst, har du nogle helt særlige rettigheder. Hvis du rejser med et rejseselskab, der har solgt dig en samlet rejse, er det som udgangspunkt rejseselskabet, du skal rette henvendelse til for at få din erstatning eller dispensation. Hvis du derimod har booket din flybillet direkte hos flyselskabet, er det flyselskabet, der skal sørge for, at du får den rette erstatning.

Når flyet bliver forsinket, har du andre rettigheder. Hvis flyet er mere end fem timer forsinket ved afgang eller tre timer forsinket ved ankomst, anses det dog som en aflysning, hvorfor du derfor har de samme rettigheder som ved et aflyst fly. Dine rettigheder ved aflysning gælder dog kun, hvis aflysningen ikke sker som følge af et hændeligt uheld, herunder terrorhandling, ekstreme vejrforhold eller lignende. Hvis dette er tilfældet, skal du i stedet benytte din rejseforsikring for at få erstatning.

Dine krav ved forsinket fly

Hvis du står i den uheldige situation, hvor dit fly bliver forsinket, er der nogle forskellige ting, du kan gøre krav på. Du kan dog altid kun gøre brug af dine rettigheder, hvis du selv var rettidigt til stede i lufthavnen.

Hvad, du kan gøre krav på, afhænger af, hvor du skal flyve hen, samt hvor lang tid flyet er forsinket. Læs om dine rettigheder ved flyforsinkelser for at se, hvilke krav du kan gøre krav på, hvis flyet på din rejse er forsinket.

Som udgangspunkt kan du gøre krav på følgende – eller noget af følgende, hvis dit fly er forsinket:

  • Økonomisk kompensation
  • Måltider og forplejning i lufthavnen
  • Hotelophold, hvis flyet forsinkes natten over
  • Transport mellem hotel og lufthavn
  • Mulighed for et telefonopkald eller afsendelse af e-mail.

Det er altså vigtigt, at du kender dine rettigheder ved flyforsinkelser, så du kan gøre rejsen så god som muligt på trods af frustrationer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *