Er kroppen klar til skiferien? Kom i form med træning og massage

Vinteren nærmer sig og skisæsonen står for døren. For mange danskere betyder det øl, slalom og hornmusik i de snedækkede bjerge rundt om i hele Europa. Skiferien er, i forhold til badeferier og camping, en meget aktiv ferie. Det betyder desværre også, at det mange gange ender i kramper, forstrækning, overbelastning og i værste fald skader. En del af forklaring er, at mange af os glemmer at få trænet op til ferien. Vi går fra at sidde på kontoret dagen lang til at knokle rundt på skibakken – ofte i halsbrækken stuts.

Få trænet benene og ryggen inden du tager afsted

I virkeligheden er det allerbedste jo at træne kroppe kontinuerligt og på den måde holde musklerne i gang året rundt. Det ville imødekomme mange overbelastninger og ømme led ikke bare på skiferien, men i alt det man foretager sig. Træning og bevægelse af musklerne er og bliver det bedste våben mod skader og skavanker – så er det slået fast.

Det kan dog selvsagt være en udfordring at holde sig i topform året rundt, men sørger man for at holde benene og ryggen i gang op til ferien, så gør man sig selv en stor tjeneste. Udover at det holder spændinger og overbelastninger på afstand, så giver det nemlig også mere energi og udholdenhed på pisten.

Restituer bedre med massage

Som en del af træningen er det vigtigt at restituere ordentligt. Er man ikke vant til at træne kan muskler blive meget ømme i starten. Her kan det være en god ide at supplere med lidt massage. Massage løsner op for spændinger og er et effektivt redskab til at frigive affaldsstoffer og tilføre fornyet flow til kroppen. Det hjælper musklerne hurtigere på toppen inden ferien, så du mindsker risikoen for skader og skavanker, når du suser rundt i sneen. En wellnessmassage før turen kan hjælpe til med at styrke kontakten mellem krop og sind. Det forbedre kropsstrukturen og giver en bedre bedre følelse af, hvad man kan præstere. Efter turen er kan en fysiurgisk eller sportsmassage igen være velegnet til at blive fri for affaldsstoffer, spændinger og ømme muskler. Man kan sagtens klare massageøvelserne selv, men ønsker du at prøve kræfter med en professionel massør, kan du hos virksomheden RaskRask bestille en massør hjem til dig selv. Og med en massageklippekort til husstanden kan I sikre jer at hele familien er på toppen før og efter skiferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *