Er dit fodtøj klart til ferie?

Selvom mange overser det, kan det faktisk være vigtigt at lave sig nogle overvejelser om, hvilket fodtøj man tager med på ferie, og om det er klart til ferie. Det handler nemlig både om at have et par sneakers til når man er i byen, et par klipklapper til når det er varmt og som det sidste et par pæne sko når man er i byen. Man skal nemlig tage højde for kulturen i det land, som man rejser til. Nogle steder kan man bare ikke være sikker på at komme ind på restauranten, hvis man ikke er ordentligt klædt.

Forretningsrejser

Der er dog en slags ferie hvor det er ekstra vigtigt hvilke sko man har med – nemlig forretningsrejser. Det er utroligt vigtigt at man får pakket et par ordentlige laksko, hvis man skal sidde i møder. Og ligesom nævnt tidligere, at man også har et par casual sko med, til hvis man slapper af. Men en anden ting, som også er vigtig, er at du har et rensekit, helst en rejseudgave, sådan at du hurtigt kan rense eller polere dine sko på farten. For eksempel hos skorens.dk, kan man billigt købe sig til en polering, som passer perfekt i tasken og er nem at rejse med. En anden ting man burde anskaffe sig er et skotræ. Et skotræ eller skoblok er nemlig et stykke træ, som du sætter ned i skoen sådan at, skoen ikke bliver foldet eller ”krøllet”. Selvom det tager en smule mere plads i kufferten kan det være det hele værd, fordi man nemt kan ødelægge et par lædersko, hvis de bliver mast ned i en kuffert.

Har du glemt rejsekittet?

Hvis man nu har glemt sit rensekit derhjemme, hvad gør man så? Der findes flere måder hvorpå, du kan rense dine sko på farten med ting, som alle hotelværelser har. For eksempel man kan bruge det gamle trick med tandpasta. Det virker på hvide sko og det eneste man skal gøre er, at tage en hvid tandpasta, en (tand)børste og sine hvide sko. Derefter børster man faktisk bare skoen med en våd tandbørste og tandpastaen.

Et helt andet problem, som ikke har med beskidte sko at gøre, men i stedet med sko, som lugter kan også løse på farten. Der findes nemlig også flere tricks du kan bruge til at fjerne lugten, selvom du bor på et hotelværelse. For eksempel kan man lægge skoene i en vandtæt pose, lægge bagepulver ned i skoen og lade dem stå over natten. Det kan faktisk få fjernet lugten over natten. Et lidt mere alternativt trick, som jeg også har hørt om flere gange er faktisk at lægge skoene i fryseren over natten. Om tricket virker ved jeg ikke, men jeg hører flere sige det gør.

Det her var den korte guide til at rejse med sine sko. Jeg håber du kunne bruge det til noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *