Disse lande vil give dig et helt nyt syn på tilværelsen

Det har aldrig været nemmere at rejse end nu, hvor man i princippet bare skal møde op i lufthavnen og x – antal timer senere, så er man at finde i en helt anden verden, hvor kulturen, duftene og tonen er diametralt anderledes end hjemme i Danmark.  Mange danskere tager hvert år ud at rejse og gerne flere gange om året, hvor smutture til diverse europæiske metropoler er nemt tilgængelige.  Der findes dog lande som alene qua deres måde at leve på kan ændre ens tilgang til livet og tilværelsen.  Her får du nogle tip til lande, hvor levemåderne er markant anderledes end herhjemme og sætter vores tilgang til livet lidt i relief.

 

Mongoliet

Et besøg til Mongoliet vil føles som om man er hoppet ind i en tidsmaskine og man lander ca. 100 år tilbage i tiden når man træder ud af maskinen i landets hovedstad Ulaanbaatar.  Mongoliet var engang verdens mest mægtige nation, hvor det mongolske rige strakte sig fra Kina til Europa, hvor landets store leder Djengis Khan var frygtet overalt på kloden. Med tiden er Mongoliet dog blevet en del mindre, hvor landet er beliggende klemt inde imellem Kina og Rusland.  Det mongolske folk lever på sin vis stadigvæk nogle steder som de gjorde for flere 100 år siden, hvis man kommer lidt ud af hovedstaden. Mange bor stadigvæk i de såkaldte Gers, som er en slags telte, hvor hele familie gerne bor samlet i et telt, ligesom i gamle dage. Dertil skifter de mongoler som bor ude i den golde Gobi ørkenen stadigvæk lokation alt efter hvor det er muligt at finde dyr at nedlægge, hvilket kan synes utroligt primitivt sammenlignet med den måde vi lever på i Danmark.

En ferie i Mongoliet vil uden tvivl være en oplevelse, som sætter livet i perspektiv. Deres lykke er ikke afhængig af materielle goder, men snarere at de har et godt helbred, kan få mad på bordet hver dag og ikke mindst at have gode relationer til deres nærmeste. Det er der mange i Danmark som godt kunne lærer lidt af.

 

Costa Rica

Det lille mellemamerikanske Costa Rica har alt hvad hjertet begærer, subtropisk klima, jungle med alverdens dyrearter, kridhvide sandstrande så langt øjet rækker og sidst men ikke mindst gæstfrie mennesker, som ikke tager livet alt for alvorligt.

Costa Rica, som på spansk betyder rig kyst, grundet spanierne troede der var en masse guld dengang de ankom for flere hundrede år siden.  Costa Rica er kendt for mottoet ”Pura vida”, som direkte oversat til dansk betyder rent liv, men den almene costaricaner bruger det som” simpelt liv”, hvor det handler om at være glad for det liv man nu engang har.   Når man er i Costa Rica, så er det must at komme ud til nogle af de gode surf – og dykkerspots, som der findes på vestkysten, hvor især Puntarena er et berømt surf spot. Der er langt fra Danmark til Costa Rica, hvor flyveturen tager over 10 timer, men her kan man altid underholde sig med LeoVegas undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *