9 tips til flyrejse med en baby

Det er de færreste af os der synes at en flyvetur er særlig sjov, for de fleste af os er det bare en måde at kommer på ferie på. Men hvis du som voksen har det sådan, men er bevidst om hvorfor du sidder i flyet. Så tænk på hvordan en baby mon kan have det, og babyen har ingen idé om hvorfor den er havnet i en så fastlåst situation på et fly.

Det betyder også at turen hurtigt kan blive lidt af et mareridt, men det kan undgås ved at tage forbehold og det bedste man kan, for at skabe gode forhold både før, under og efter flyveturen. På den måde kan i sikre at alle får en fremragende ferie.

Inden flyveturen

Til at starte med får du 3 tips til hvad du kan gøre inden flyrejsen, for at selve flyrejsen forløber så godt som muligt.

  1. Uanset om din baby kan gå eller ej, så se om ikke du kan få din baby til at brænde en masse energi af inden i går ombord på flyet. Jo mere udbrændt din baby er, jo nemmere har den ved at falde i søvn og sove en god lang lur på flyveren.
  2. Giv din baby et ordentligt måltid mad og massere at drikke inden i går ombord, så din baby er glad og tilfreds fra start af.
  3. Det kan også være en god idé at skifte bleen som noget af det sidste inden i går ombord på flyet, da det altid er mere komfortabelt med en tør ble frem for en våd og beskidt ble.

Under flyveturen

Nu er det så det bliver svært. Flyveturen kan for nogle babyer være ganske svær at holde ud, alt efter hvor lang den er. Små babyer vil have nemt ved at falde i søvn, mens større babyer der kan gå vil synes at det er irriterende, de ikke kan få lov til at udforske alle mulige ting i flyet. Her kommer 3 gode tips til under flyveturen.

  1. HUSK HUSK HUSK en sut med op i flyet, ellers bliver det en meget lang flyvetur. Sutten skaber både ro hos din baby bare ved at være der, men jeres baby kan også undgå tryk i ørerne, ved at have en sut under flyets letning og landing.
  2. Det bedste du kan gøre for dig, din baby og dine medpassagerer er at få jeres baby til at sove en god og lang lur. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men du kan tage tæppe og bamse med som babyen kan putte med. Du kan også sørge for at tage en flyafgang, der passer med det tidspunkt din baby normalt sover på.
  3. Tag lækre snacks og måske nogle hyggelige serier på iPad med, så du har noget at holde din baby beskæftiget med, når den ikke sover.

Efter flyveturen

Når i er landet gælder det om at komme ud af flyet og få en god ferie. Det hjælper disse 3 tips dig og din baby med at få.

  1. Hvis det har været en hård flyvetur er det godt at tage en god klapvogn med, en som din baby måske også er vant til og tryg ved.
  2. Giv din baby plads til at bevæge sig og undersøge ting.
  3. Virk afslappet og vis overskud, du er på ferie og det er den eneste måde både du og din baby kommer til at nyde det på.

 

Jeg håber disse råd var brugbare. Husk du kender din baby bedst og ved hvad den har af behov i forskellige situationer. Det kan dermed ikke garanteres at ovenstående tips vil virke for alle.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *