Tag orlov fra arbejde og rejs dig glad

Drømmer du, ligesom tudindvis af andre danskere, om at rejse væk fra hverdagens stress og jag? Ønsker du at rejse til et eksotisk land eller måske hellere til en storby? Lige meget hvilken rejsedestination du og din familie drømmer om, bør I trække stikket og tage afsted på eventyr. I denne artikel får du derfor hjælp til, hvordan du kan tage orlov fra arbejde, og tage på dit livs rejse – samt hvilke rejsedestinationer du burde overveje.

Snak med chefen om orlov

Hos mange arbejdspladser har medarbejderne altid mulighed for at tage orlov. Hos andre arbejdspladser indhenter travlhed medarbejdernes mulighed for orlov. Dit første skridt, mod din og familiens store rejse, er at snakke med din chef om dine muligheder for orlov. Tag en stille og rolig snak over en kop kaffe – og hvem ved, måske accepterer han dine ønsker og behov med det samme? Dog kan det også være, at han ikke finder orlov muligt. Her er det vigtigt, at du insisterer på dine rettigheder, og fortæller ham, at du brændende ønsker denne rejse.

Inden du tager snakken om orlov med din chef, er det en god idé at melde dig ind i en a-kasse. Hvis snakken skulle have en indvirkning på din arbejdsstilling, vil a-kassen være din økonomiske sikkerhed. Du kan se en liste over landets billigste a-kasser ved at klikke her.

 

Rejs til New Zealand, Bali eller Sydamerika

Det næste – og langt mere spændende punkt – er dine overvejelser omkring rejsedestinationen. Her kan du ligeledes overveje, hvor mange der skal med på rejsen. Er det blot dig og kæresten? Eller har I ligeledes børn, som skal med på rejsen?

Alt efter hvor mange I skal rejse, og børnenes alder, er der en masse rejsedestination, som vil være spændende at udforske.

New Zealand rummer et væld af smukke natur- og adventureoplevelser. I det fjerne Syd ocean kan du komme tæt på alt fra regnskov til vulkaner. New Zealand er det ideelle rejsemål både for backpackere og for eventyrlystne børnefamilier i autocampere. Den perfekte destination, hvis I både vil have et indtryk af en anderledes og spændende kultur samtidig med unikke naturoplevelser. Dog skal man bide mærke i, at New Zealand er en dyr rejsedestination, hvor mad og hotelophold er dyre fornøjelser.

I Sydamerika er det en smule billigere at leve, hvor mad og hotel ikke koster meget. Derudover byder Sydamerika på jungle, vilde dyr og sneklædte vulkaner. I Sydamerika finder du lande som Brasilien, Argentina, Bolivia, Peru og Eucador. Med de mange muligheder for forskellige lande, kan du og familie rejse rundt i Sydamerika i flere måneder, hvor I kan blive mange smukke og spændende oplevelser rigere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *