Tips til planlægningen af gode ferie

Tiden er inde til at påbegynde planlægningen af årets ferie, men hvor skal du starte? Du skal naturligvis beslutte dig for en destination, og når destinationen er på plads, kan du begynde at planlægge hvordan du kan gøre ferien til den ultimative ferie ved hjælp af detaljerne. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan få en ferie som er en dronning værdig.

Planlæg din tur

Der skal noget overordnet planlægning til, for at du kan begynde at planlægge detaljerne. Du skal gøre det klart for dig selv, om du ønsker en kulturel ferie, en charterferie, en aktiv ferie eller noget helt andet. Internettet er din bedste ven, når det kommer til planlægningen,

Gør plads til shopping

Du kender det måske allerede, at du har pakket din kuffert til bristepunktet, og ender samtidig med at shoppe alt for meget på ferien. Det forårsager naturligvis, at du kommer til at mangle plads i kufferten, når du vender næsen hjemad. Derfor kan det være en god ide, at sørge for at have en blød taske med på ferien. Så er du i hvert fald sikker på, at du på forhånd har gjort plads til lidt shopping. Det er ærgerligt, at bruge budget på at købe en rejsetaske eller kuffert.

Book et godt sæde

Hvis du skal til en destination langt fra Danmark, vil du takke dig selv for at have booket en plads med noget ekstra benplads. Hvis ikke du rejser på Business Class, så kan du forsøge at booke en plads ved nødudgangen, der er der nemlig ligeså meget ekstra benplads som ved Business Class. Det er et smart tip. Du kan sagtens også forsøge at booke disse, hvis ikke du har sørget for en pladsreservation på forhånd.

Forsøg at komme med på første klasse

Hvis ikke du har købt en billet til første klasse, så er det ikke umuligt at rejse på første klasse alligevel. Typisk, når et fly er overbooket, så vil flypersonalet være nødsaget til at opgradere nogle af passagererne til første klasse uden ekstra betaling. Det kan være en fordel at være medlem af flyselskabets klub/bonusordning, da det oftest er nogle af disse, som bliver valgt til en opgradering. Derudover kan det være en god ide at klæde dig som en, som aldrig har fløjet på andet end første klasse, det kan øge dine chancer. Spørg eventuelt allerede ved indtjekning, om der er mulighed for opgradering ved dagens afgang.

Hotelværelse med udsigt

Når du ankommer til dit hotel, så kan du med fordel være venlig, og spørge om du kan få lov at få et værelse med en god udsigt. Det kan i nogle tilfælde godt lade sig gøre, da det langt fra er alle, som efterspørger det. Hvis du vil være rigtig smart, så kan du allerede når du booker værelset, skrive som note, at du ønsker et værelse med god udsigt, fordi du evt. har fødselsdag, eller fejrer noget andet. Det virker.

Hvis ikke du ønsker at stå for særlig meget af planlægningen selv, så kan du overveje at kontakte et rejsebureau, som kan hjælpe dig med planlægningen af din ferie. Det er et populært valg, men koster ofte lidt mere, end hvis du selv planlægger din ferie. Men det kan være en fordel at undersøge priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *