Flere Danskere flytter til den spanske solkyst

Flere og flere danskere søger væk fra den lange danske vinter, og søger mod varmere breddegrader. Langs den spanske solkyst er der nemlig i år registreret et sted imellem 10-15.000 fastboende danskere. Og tallene tyder ikke på at være faldende. Er dette en god ting og hvilke risikoer er der ved at etablere sig i Sydspanien?

Boligmarkedet på solkysten

Boligmarkedet på den spanske solkyst er forsat opadgående og flere selskaber investere i de spanske mursten, med henblik på videre salg til nord europæer. 10-15.000 danskere er de senere år flyttet til de spanske byer Malaga, Estepona og ikke mindst fantastiske Marbella. Solkysten har over 300 solskinsdage om året og med sin gode mad og flotte strande er det et sandt paradis for mange danskere. Det er både muligt at finde ekstreme luksusboliger til to og tre cifrede millionbeløb, men søger man efter en mindre lejlighed i Malagas midtby eller en spansk finca uden for Estepona til en fordelagtig pris, er der bestemt også mulighed for det.

Vælg din ejendomsmæglere med omhu

Når man skal ud og foretage sig sit første køb af bolig i Spanien er er det utrolig vigtigt at man går til en troværdig og anerkendt ejendomsmægler. Boligmarkedet er nemlig langt fra det samme som vi kender det her hjemme i Danmark. Der er nemlig flere ejendomsmæglere der har samme boliger til salg og de arbejder efter først til mølle-princippet. Mange ejendomsmæglere ønsker derfor at få et beløb på forhånd (ca.6000 euro) som de bruger på at reservere boligen, så andre mæglere ikke snupper boligen for næsen af dig. Det er derfor vigtigt at du finder en ejendomsmægler som du stoler på, og gerne en af de danske ejendomsmæglere der arbejder efter den danske kultur og de danske normer. Disse ejendomsmæglere er der rigeligt af.

Husk advokaten
I Spanien er der ikke et lovmæssig krav om at være udannet ejendomsmægler, som der er her hjemme i Danmark. Det er nemlig helt lovligt at registrere sig som ejendomsmægler uden licens og begynde at sælge boliger. Man kan derfor ofte ende hos en mægler uden licens, som både er sjusket og uerfaren. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at finde den rette mægler, men vigtigst af alt en erfaren boligadvokat, som kan guide dig under hele købs processen med alt fra rådgivning omkring skøde, tinglysning og refusionsopgørelse mm. Derudover vil en boligadvokat kunne sætte dig ind i landets købelov og sørge for din sikkerhed under hele købs-processen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *