Kom i form til sommer og ferie

Vi ønsker alle at komme i form og have sixpacken klar når sommeren banker på igen. Det er dog langt de færreste der kommer igennem vinteren med en sixpack som resultat på den anden side, men det er ved at være tid til at komme i gang, hvis du vil nå at være i topform når sommersolen igen varmer luften.

Hav tålmodighed

Det er vigtigt at du er tålmodig når træningen skal i gang, og det gælder uanset om det er løb, styrketræning eller en anden motionsform. Det tager typisk 4 – 8 uger før at det bliver en vane at tage turen ned i træningscentret. Det er derfor vigtigt at du sørger for at være vedholden, indtil timerne i træningscentret ikke føles som en pligt men mere som en selvfølge.

Det kan for langt de fleste virke som lang tid, hvor træningen føles som en pligt men det kræver det. Det er langt de færreste der kan fortælle dig at de var hooked fra starten og der ikke kom et tidspunkt indenfor 8 uger, hvor træningen langt fra var deres største lyst. Det handler bare om at være standhaftig og stå ved træningen, indtil du næsten ikke kan leve uden den.

Start roligt ud

I starten er det vigtigere at du holder frekvensen af træningen, altså at du kommer i træningscentret, end at du tæsker kroppen igennem en hård træning. Det er langt bedre at komme op og styrketræne i 30 min eller at få løbet 10 minutter, end det er at have en lavere frekvens og så træne rigtig hårdt de få gange du er i centret. Sørg for at du er aktiv 3-4 gange om ugen i starten af træningen, så du får opbygget vanen, færre gange vil ikke give nogle fremskridt og kan derfor virke demotiverende for træningen.

Få personlig hjælp til at komme i gang

Det er ikke alle der har viden til at stykke et træningsprogram sammen eller energien til at holde motivationen igennem de 4 – 8 uger, og der er heldigvis hjælpe at hente. Det vil være en stor fordel for dig at benytte en personlig træner, hvis du har prøvet at komme i gang med træningen, dog uden succes eller hvis du mangler viden om at stykke et træningsprogram sammen. En personlig træner kan stykke et træningsprogram sammen, der er tilpasset til dig, dine mål og din krop, men langt de fleste giver mulighed for fast træning i selskab med en personlig træner. En fast ugentlig træning med en personlig træner, giver mulighed for at bruge den personlige træner til at holde din motivation, da de færreste vil skuffe andre personer, som i dette tilfælde er den personlige træner.

Du kan læse mere om personlige trænere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *