Ud at rejse med baby

Alle har brug for at komme på ferie – også nybagte forældre. Og du kan sagtens tage ud at rejse med en baby. Skal I flyve, skal du dog lige undersøge reglerne for det flyselskab I skal rejse med. Der kan være nogle regler for, hvor gammelt barnet mindst skal være, hvor gammelt det skal være for at få et sæde og lignende. Men hvad mere skal du tage højde for, og hvad skal du have med? Det ser vi nærmere på herunder.

Nu nævnte vi før, at alle har brug for at komme på ferie, det er så ikke helt sandt, for en baby er fløjtende ligeglad. En baby ønsker blot at være tæt på sin mor så meget som muligt og helst hele tiden. Derfor vil det være tryggest for dit barn og rarest for dig, at du har dit barn på skødet eller på maven under flyveturen.

Her vil en slynge, bæresele eller vikle være en rigtig god idé. Og den kan du også få glæde af, når du er ankommet til destinationen. Mere om det senere.

Undertryk i babys ører

Ligesom hos voksne kan der skabes undertryk i babys ører, når flyet letter og lander. Planlæg amning eller en flaske på disse tidspunkter. Det, at barnet synker, kan nemlig udligne trykket.

Føler du dig utryg ved at amme med så mange fremmede omkring dig, kan du dække dig lidt til med et sjal.

Pakkeliste til når du skal ud at rejse med baby

Men du kan jo ikke nøjes med et sjal i din kuffert. Du skal selvfølgelig have skiftetøj med til dit barn og evt. også bleer, hvis du bruger en speciel slags, som du ikke er sikker på at kunne få, dér hvor I skal hen. Derudover er det en god idé at medbringe

  • Solcreme og solhat
  • Nødhjælpskasse med plastre, gaze, sårrens, termometer osv.
  • Yndlingsbamsen, sutteklud eller sut

Barnevogn med på ferie

Er der plads til en barnevogn i bagagen, kan den være en god idé at have med. Her kan baby nemlig sove i trygge omgivelser, plus du har et transportmiddel til lange ture.

Du skal dog huske på, at der kan være steder – smalle stræder, bjergstier, markeder og lignende – hvor der ikke er plads til en stor barnevogn. Men det er heller ikke rart at skulle bære et barn på armen i længere tid. Det er i sådanne situationer, du – som tidligere nævnt – vil kunne få stor glæde af en bæresele, vikle eller slynge. Husk, hvis barnet skal sidde længe i slyngen at skifte dets stilling, så det ikke sidde i samme position i flere timer.

 

God ferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *