Sådan tager du bedre billeder på din næste rejse

Du har taget flere hundrede billeder af dine ture sydpå, og du kommer helt sikkert til at tage flere. Nogle er sikkert rigtige godt, mens andre bliver glemt. I denne artikel kan du lære hvordan du tager gode billeder, som er værd at gemme og huske.

no-more, der er specialiseret i præsentationer og brug af billeder, giver her seks bud på, hvordan rejsebilleder bliver bed.

  1. Få dine venner/familie/kæreste med på billedet

Det vigtigste i ethvert billede er motivet og for langt de fleste mennesker handler en rejse om oplevelser. Det gælder specielt også hvis andre skal se dine billeder efterfølgende. Det tredje billede af kirketårnet er pænt kedeligt.

  1. Brug reglen om tredjedele – også kaldet det gyldne snit.

Billeder er mest spændende, når dit motiv er er placeret 1/3-del fra kanten af billedet. Det være sig både fra toppen, bunden eller siderne. Et klassisk hvor denne regel ikke er benyttet, er strandbilledet hvor horisonten er midt i billedet. Sørg i stedet for, at horisonten enten er 1/3 fra toppen eller 1/3 fra bunden.

  1. Hold fokus på et element

Vær skarp på hvad du har i fokus, og hvad der er baggrund og dermed sekundært. Bruger du din telefon vil du kunne klare dette automatisk ved at klikke på dit primære element. Husk at der er forskel på om du eksempelvis trykker på et ansigt eller kroppen.

  1. Brug symmetri

Symmetri skaber naturlig balance og harmoni. Tænkt på, at du deler billedet op i to lige store dele, der er spejlbilleder af hinanden. Huske at kombinere med regel nummer 2 for det bedste resultat.

  1. Brug naturligt lys

Hvad enten der er tale om mobil eller et spejlrefleks kamera, bliver billeder sjældent gode, hvis du bruger flash eller andet kunstigt lys. Prøv i stedet at find et sted hvor der er lys fra et vindue eller skift din lokation så du får mere naturligt lys med.

  1. Skær ikke dele af dit element fra

Billeder virker halvfærdige og kunstige, hvis du klipper panden af en person eller taget af en bygning. Flyt i stedet perspektivet tilbage, så du får hele dit element indenfor rammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *