Sådan opnår du en god flyvetur

Alt efter varighed kan en flyvetur være temmelig frustrerende. Man sidder i samme position mange timer i træk, hvilket kan være hårdt for kroppen, men også hovedet, da det kan være temmelig kedeligt. Derfor bringer vi her nogle gode råd, så du kan gøre dit, for at opnå en god flyvetur. 

Sørg for underholdning til turen

Uanset om man begiver sig ud på en kortere eller en længere flyvetur, kan timerne synes dobbelt så lange, fordi man keder sig. Derfor er det en god idé at sørge for underholdning til flyveturen, så man kan holde sig selv i gang. Det kan blandt andet være at købe en ny, spændende bog med, som man kan begrave næsen i på flyveturen. Som oftest er ferien også det sted, hvor danskerne finder mest tid til at læse bøger, hvorfor man ideelt kan gå i gang med en bog i flyet, for at læse videre i den på rejsen.
Er man ikke den store læsehest, kan man med fordel kreere en playlist med alle yndlingsnumre, som kan holde en beskæftiget hele flyveturen. Hvis ikke man er så kreativ, kan man også blot downloade en eksisterende playlist, som man finder ideel til flyveturen.

Underholdning for hele familien

Rejser man sammen med andre man kender, eventuelt familie, venner eller kæreste, kan man med fordel sørge for fælles underholdning. Det skal ikke være noget, der er til gene for resten af flyets passagerer, men noget som man godt kan lave side om side i flyet. Det kan for eksempel være at hygge sig med et spil kort, så timerne i flyet ikke virker så lange.
Rejser man med mindre børn, kan det være en god idé at pakke malebøger – eller andre aktivitetsbøger – for at de ikke keder sig på den lange rejse.

Vær god mod dig selv

En lang flyrejse kan sætte spor i kroppen de efterfølgende dage, da man sidder i den samme position i mange timer ad gangen. Vi anbefaler, at du kommer op og stå en gang i mellem – eller gå lidt rundt – når selen ikke skal være fastspændt. Det er godt for kroppen med forandring, særligt fra den stillesiddende stand.
Ydermere kan man investere i holdningskorrigerende tøj, for at sikre sig en god holdning på flyveturen – læs mere her.

Hvis man begiver sig ud på en længere flyrejse, kan man sørge for at optimere sine sovemuligheder. Det kan man gøre ved at medbringe tæppe i håndbagagen, men også natbriller og vigtigst: nakkestøtte. De fleste har prøvet at falde i søvn med hovedet i en dum position, hvilket medfører flere dages ømhed i nakken efterfølgende.

Det kan være vanskeligt at begive sig ud på en længere flyvetur, men følger du ovenstående råd, er du godt på vej mod en god rejse. Det handler om at skabe gode vilkår for både sin krop, men også sin hjerne, så man er beskæftiget på den lange rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *